Give Away

redbird

 

Jeg bortlodder nu disse to sølvsmykker fra Redbird.dk. Ringen er i størrelse 16 mm. For at deltage skal du :
1. Kommentere dette indlæg med at du deltager.
2. Syntes godt om Fluffydreamsforeveryone.dk på Facebook.
3. Husk at skrive om du er interesseret i enten ring eller halskæde, eller begge dele.

That’s it :) Vinderen bliver trukket den 31 august 2013

 

Back Home

Tænk, så er man hjemme igen. Jeg kunne jo desværre ikke rigtig komme til at blogge medens jeg var afsted. Jeg ville ikke sidde inde og låne min mors computer ret meget heller, men ja – et indlæg blev det jo, som I nok har opdaget, til. At de der pokkers æ og ø’er ikke sad hvor de skulle, er en helt anden sag ;) Kom hjem i mandags, træt og godt slidt i kroppen efter lidt over 23 timer på farten. Men ih hvor har jeg hygget mig. Badet, badet, gået lange ture og mindet barndommen samt badet noget mere ;P Sidste dagen afsluttede jeg med at være ved min ældste storebror, hvor vi badede i en lille sø (sammen med rigtig mange andre), nød varmen og solen, og så pakkede vi ellers bilen for at smutte afsted til toget. Jeg kunne helt klart have brugt mere tid deroppe, og har da også aftalt med mig selv – og min mor – at jeg kommer derop igen i februar måned. Lige til vintermarkedet. Selvom det er koldt, så er det virkelig en oplevelse, der er værd at opleve. Jeg regner så også med at skulle stå en hel del på ski – det er maange år siden jeg har gjort det sidst :) Jeg solgte nemlig alt mit vintersport udstyr da jeg flyttede med min far til DK i ’93.

Jeg har endnu ikke fået overført alle billeder fra rejsen til min computer, men her har I en lille håndfuld, taget fra min Instagram :)

 

 

 

 

1.Storforsen, besøgte det på vej til min bror, sidste dagen deroppe.
2. Oplevede ikke rigtig nogle dyr i denne omgang, men fandt mærker efter bjørn, lige ved siden af hvor min mor mor. Spændende ;)
3.
Statuen i Parken i Jokkmokk. I vores familie er den kendt som ‘Farbror Felix’ ha ha
4. Min fine ring, som jeg fik af min mor. Den hedder selvfølgelig Jokkmokk.
5. Museet Ajtte, med samekultur fra gamle dage til idag. Husker det som større, men alligevel meget hyggeligt at gense :)
6. Jokkmokks gamle kirke. Denne kirke skræmte mig fra vid og sans som lille. I gamle dage opbevarede man de afdøde i hegnet om vinteren, jeg troede de stadig var der ;)
7. Blåbärsstigen 17. Fine Älvsbyhus. Der er jeg født og opvokset!
8. Mig om min dejlige mor, lige ved polar cirklen. Billedet er taget første dag :)
9.
Mig under Polar Cirkel skiltet. Har passeret det skilt tusindvis af gange i mit liv – men denne gang blev det foreviget. Et kært gensyn :)

Vejret var helt i top hver dag, undtagen lige om fredagen, hvor vi oplevede en omgang torden og en lille smule regn. Samme storm der åbenbart oversvømmede Göteborg og andre dele af Sverige.. Jokkmokk gik god fri, og vi kunne nyde solen igen da vi kom hjem fra vores besøg hos min bror i Malmberget. Jeg har virkelig nydt mit ophold ‘derhjemme’ igen, og glæder mig enormt til at tage derop igen. Skal dog have fikset et pas, for selvom jeg syntes togturen var hyggelig, så er det alt for lang tid at sidde stille.. :P Så næste gang bliver det med fly..!

Senere i aften smider jeg en lille Give Away her på bloggen :) Jeg modtog jo de smykker fra Redbird.dk, men da jeg fik ring og halskæde af min mor i Sverige, ser jeg ikke nogen grund til at beholde dem :) Jeg går sjældent med mange smykker, og vil helst have dem på, som jeg har fået af min mor :) Så i stedet for at lade dem jeg fik derfra, ligge og samle støv, så vil jeg gerne give jer mulighed for at vinde dem :) Mere om det, i mit næste indlæg :)

Translate: I’m home :) Have been since monday actually, but haven’t had the energy to write. Had a wonderful time in Jokkmokk, with my mother, and we were so lucky with the weather. Sunshine almost one day (except one), and the time was spent bathing in lakes, pools and walking around remembering old childhood memories. And bathing some more ;P The pictures are from Instagram, since I haven’t had time to empty my phone just yet. I wont translate the text under the images, but if you want to, you can hit the translate button – that should do the trick :) I really enjoyed being back ‘home’ and will be going back there soon. February I think, just about the time where the Winther Market is going on. This time by plain though, ‘cos the traintrip was way to long. Cozy, but too long ha ha

Hejsan

 

 

Uh endelig kom man til noget internet. Det bliver desvärre med svenske ö og ä, da jeg sidder ved min mors computer. I dag er sidste dagen her i Jokkmokk, har haft meget at se til, og fået set en masse. I dag har jeg vöret ved Jokkmokks Campingcenter, hvor jeg har ligget og daset ved poolen i et par timer. Solen tager meget hurtigere heroppe, så man har fået en pän kulör efterhånden.

Kom frem i tirsdags, efter en togtur på 23 timer og 20 minutter, og overnattede hos min storebror Patrik i närheden af Boden. Siden da, har dagene stået på svömning ved pool, i sö, besögt Ajte museet, malmgruberne i Malmberget, mine gamle områder osv osv – ja alt som man laver som turist. Jeg havde helt glemt hvor herligt her er, og jeg har egentlig slet ikke lyst til at vende snuden hjemad. Jeg har taget en del billeder, optaget lidt video osv, men siden jeg ikke har haft adgang til noget internet, har jeg ikke kunnet uploade noget. Det må vente til jeg kommer hjem til DK :) Billederne er kun fra i mandags og tirsdags.  De to sidste fra mit besög ude ved vores gamle sommerhus. Mange minder og mange myggestik blev det til ha ha

Nu skal jeg til at spise aftensmad. Mig og mor har lavet palt, mmmmmm… Og så står der vidst lidt film på skemaet, og så tidlig i seng. Skal afsted tidlig herfra i morgen, og ud til min bror ved Boden igen. Der skal vi afsted og bade lidt, för toget mod Göteborg går. Så – jeg vender frygteligt tilbage enten mandag aften, eller tirsdag :)

Translate: I’m still here in Jokkmokk, my last day today. I’ve spent the last few days visiting old neighborhoods, the museum and doing a lot of bathing in the pool at Notudden. The pictures are from monday and tuesday, the last two from my visit at our old summer resident. Tomorrow I’m getting up early, and of to Boden, where I’m going to spend a few hours at my brothers place, and then it’s time for the trainride home :) I’ll be back here monday evening, or tuesday, with pictures and all :)

On The Way

redbird

 

Jeg fik et gavekort til Redbird.dk her for et stykke tid siden, men fik først bestilt noget for det, her i forgårs. Gavekortet var på 400 kr, og jeg indrømmer blankt at jeg sagtens kunne have brugt mere end det. Udvalget er endnu ikke så stort, men det de har er meget pænt.  Jeg valgte dog at tøjle begæret, og købte kun for 398 kr, disse to sølvsmykker, som pt. er på vej hjem til mig. Jeg modtager dem først når jeg kommer fra Sverige, desværre, ellers ville jeg have elsket at have dem med. En update af hvordan de er kvalitetsmæssigt osv., kommer selvfølgelig lige så snart jeg er ‘landet’ herhjemme igen :)

Translate: I got a giftcard for Redbird.dk a while ago, and I ordered these two things a few days ago. The amount was on 400 DKK, but I could have spent more, without any problems. Not that much to choose from just yet, but nice things indeed. I won’t be able to show you the jewelery in real life, until I’m back from Sweden, next monday. I hope it has arrived by then :) So the update on the products themselfs will have to wait until then :)

The Day After Tomorrow

Så varer det ikke længe før jeg sidder på toget til Göteborg, og videre derfra til Boden. Ih hvor jeg glæder mig til at komme ‘hjem’ igen. Det er helt mærkeligt at jeg ikke har været i Jokkmokk siden ’99, og det er på tide at jeg får det genset. Jeg tager ikke mit store kamera med, har jeg besluttet mig for – det bliver for voldsomt at slæbe på. Så jeg må nøjes med mit lille kompakte kamera, samt iPhonen til hverdags ting :) Jeg tager også min computer med, og regner med at kunne hoppe på min mors trådløse når jeg er deroppe, så jeg kan blogge (og tømme memory kortet) om aftnerne :)

Dagen i dag går med tøjvask, lidt rengøring (regner jeg med) og så skal jeg også ned i haven og ligge et par timer – der er ikke en sky på himmelen i dag, så jeg går faktisk bare og venter på, at solen skal nå rundt om huset og varme haven op :) Det plejer at ske ved 10 tiden :) Yay..!!

Translate: It’s not long now, before I’m on the train to Gothenborg, and onwards to Boden. I can’t wait to get ‘home’ again. It’s really wierd that I haven’t been up there since the summer of ’99, and it’s about time I got back. I’m not gonna take my Sony camera with me, just my little Fujifilm and my iPhone for daily day stuff. I’m also taking my computer with me, so that I can write some posts in the evenings :) Today is laundry day, and as soon as the sun hits the lawn downstairs, I’m heading down there. Usually that happends around 10 am :) Yay..!!

World War Z

WWZ

Har været inde og se WWZ her til aften, og hold da op en film. Jeg havde ikke rigtig nogen forventninger, med vilje, hvis filmen nu skulle være vildt dårlig. Men hold da op. Jeg har ikke andet at sige om denne film, end WOW. Se den, hvis du ikke har fået den set endnu – den er det helt klart værd :)

Fem ud af fem stjerner herfra..!!

Translate: Just came home from the movies after having seen WWZ, and I have only one thing to say about this movie – WOW. If you haven’t seen it yet, do it :) It’s so good! :)

I’m Getting There..

66,5 kg stod vægten på i dag. Det går stille og rolig nedad, med et lille ryk hver dag. I dag vil jeg ud og gå, for at få brændt lidt kalorier af. Jeg vil bare have børstet mine tænder og fikset min vandflaske så smutter jeg – forhåbentlig er vejret klaret lidt op til den tid, så jeg kan få mig noget farve i samme omgang :)

Jeg føler virkelig at denne livsstil har ændret mig. Jeg er blevet mere obs på mine omgivelser, naturen og hvad jeg udsætter min krop for. Om jeg nogensinde ville stoppe med at være veganer? I starten ville jeg have tøvet, og sagt at jeg måske ville være gået tilbage til at være vegetar. Men nu?! Nej. Aldrig. Det er det bedste der er sket mig, og nu hvor min krop endelig har fattet hvad der foregår (jeg har været lidt for flittig med olie i perioder :P), så er det bare et endnu større plus :)

Translate: 66,5 kg was my weight today. It keeps on dropping every day, and that makes me so glad :) Today I want to get out for a long walk, to get some calories burnet off. Need to brush my teeth, and then I’m off :) Hopefully the weather has cleared up a bit until then, so that I can get some colour in the process :) I really feel at home with this lifestyle. I’ve become more aware of myself, what I put my body through, my surroundings and nature and such. Will I ever stop beging a vegan?! At first I might have hesitated, and said that I would probably become vegetarian at some point. Now?! No, never. I love this lifestyle, and now that my body has finally got the idea (I’ve had a lot of products with oil in them :P), that’s just a huge plus :)

Silence is Golden

Hvis i undrer jer over stilheden her på bloggen pt., så er det vidst fordi at jeg nyder at have ferie. Siden sidste indlæg har jeg haft travlt med at være ude og cykle nogle lange ture, nyde solen og bare slappe af. Nu hvor solen så holder pause, har jeg brugt tiden på at se nogle film fra Blockbuster, samt se en del afsnit af Star Trek. Lade batterierne op, og forberede til turen til Jokkmokk.

Jeg oplever dog ikke noget vildt spændende, som jeg har syntes har været noget at blogge om dog. Altså udover at have set nogle film – b.la. Beautiful Creatures, De Urørlige, Flight, Warm Bodies og The Last Stand. Gode film allesammen, nogle mere end andre dog ha ha. Jeg har også været i biografen og set Grusomme Mig 2 – se den hvis du kan komme til det, den er rigtig god :)

Ligeså snart vejret klarer op, for det har de jo ‘lovet’ at det vil i løbet af dagen, så er jeg at finde udenfor igen. Indtil da – vil jeg spille lidt Sims tror jeg  :) Hygge :)

Translate: The blog is on vacation too I guess, since I’m outside all of the time, or just watching movies and Star Trek when the sun isn’t around. Haven’t done anything special, taken some long bikerides, enjoyed the sun and such. Will be back soon though :)