Hyggelig morgen

fluffy_img
Findes der en hyggeligere måde at starte dagen på, end at sidde og spise sin morgemad, nørde photoshop og læse blogs? I think not :) Jeg har lavet mig en fast rutine med at sidde i køkkenet hver morgen, for ikke at forstyrre Morten inde i stuen. Det har så vist sig at være en rigtig god beslutning, da jeg tit får lavet nogle ret produktive ting på denne tid af døgnet. Godt nok er det lidt småkøligt herude, da vi ikke har tændt for radiatoren – bananerne står som regel i en kasse lige foran, så det ville nok ikke være så smart :)

Min cykel smed ellers kæden i går. Igen. Var så tæt på at smide den i en grøft og glemme alt om den, efter det skete, men besindede mig. Det skete heldigvis straks efter det sidste busstopsted jeg passerer, hvor min bus til arbejdet stopper – og der var 3 minutter til bussen kom. Jeg havde lige 2 klip i lommen, så det kunne jo ikke have passet bedre. På vej hjem stod jeg så af det samme sted, og trak cyklen hele vejen hjem, hvor jeg fik fikset kæden. Så nu burde den forhåbentlig kunne køre lidt igen. Men jeg er godt nok ved at være træt af den pokkers kæde. Jeg fik jo ny kæde på for ikke så frygtelig længe siden, så frygter nu mere, at det er selve hjullejret der er dårligt. Det kan vidst gå hen og blive en dyr affære hvis de begge to skal skiftes – så hellere købe en ordenlig cykel istedet for :P

Udover det, sker der ikke meget. Sidder for det meste indenfor når jeg har fri, under et varmt tæppe, med en kop te og en film på tv’et. Jeg fryser alt for meget til at ville ud og rende hele tiden. Er også ved at blive små snottet – sådan går det jo tit når man er omringet af sygdom på sit arbejde hele dagen :) Forhåbentlig slipper jeg den helt store omgang. Nu vil jeg pakke min taske, så jeg er klar til at køre om en halv times tid. Hygge :)

Dressme Favorites

dressme_imgQUESTION MARK TRØJE 299 kr / TOXIK3 JEANS 349 kr

Er helt vild med bukserne ovenover – trøjen ville vidst også passe meget godt til dem, samt til det kolde vejr vi render rundt i for tiden. Jeg er generelt blevet en større shopper efter at have tabt mig det antal kg’er som jeg nu har :) Pludselig er tøj noget jeg gider prøve noget nyt af, istedet for at hele tiden rende rundt i posede bukser og store trøjer – omend der er en stor trøje i dette indlæg. De er jo stadig rare og hyggelige at gå rundt i herhjemme :)

Man kan generelt finde rigtig meget fedt modetøj hos dressme, og jeg syntes da også helt klart, at det er et kig værd hvis man står og mangler noget tøj, både til privat men også til sociale begivenheder :) Jeg var derinde før nytår for at finde noget fedt, men kunne dog ikke lige finde noget der passede til det jeg skulle til. Til gengæld fandt man jo så meget andet, man sagtens kunne klikke hjem. Og nu hvor foråret – forhåbentlig – snart står for døren, så er det jo perfekt tidspunkt at begynde at browse efter en passende garderobe :) Jeg har selv måttet sælge og smide rigtig meget tøj ud her på det sidste, så jeg trænger til både det ene og det andet :)

Så varer det ikke længe

WIN_20140122_174156
Så var det torsdag. Jeg har heldigvis vænnet mig til at knægten kommer om onsdagen nu, og ikke om torsdagen. I starten var det virkelig underligt, og jeg følte hele tiden at torsdag var fredag :) Men ikke længere.

Dagen i dag byder på arbejde, as always, og så skal jeg ind og træne lige efter. Dejlig afslutning på en hård arbejdsdag, det fitness center der :) Selvom jeg går meget på arbejdet, samt cykler til og fra hver dag, så er det meget rart at bruge kroppen anderledes også :) Det er jo mest mine ben der knokler ellers.

Hvad ellers… hmm.. Ikke så meget faktisk. Dagene går ligesom bare i et døs for tiden. Planlægger dog noget ferie – har 2 uger der ikke er afholdt endnu, og de skal jo helst væk inden 1 maj. Vil tage mig en uge i februar og en i marts. Det trænger jeg vidst lidt til :) Havde planlagt at tage til Tenerife i April, men vi vælger at vente lidt i denne omgang. Vi skal begge have lavet pas også, og det er en lidt bøvlet affære når man, som mig, er svensk statsborger :P Og heldigvis har jeg jo 6 ugers ferie igen, efter maj n_n Så der bliver rigelig med tid til at rejse ned til varmen :)

Udover det, så ånder alt fred og ro her i huset. Vi har gået i kulde herhjemme siden onsdag morgen, men nu er temperaturen tilbage til det normale. Vores oliefyr var gået i stykker, så hele bygningen var uden varmt vand og varme. Brrrr siger jeg bare. Det er ikke første gang det er sket, og jeg syntes sjovt nok også, at det var i vinterhalvåret sidste gang også :P Men nu er det i hvert fald lavet, det er nice ;P

Nå – arbejdet kalder lige om lidt. Jeg skal lige have fikset lidt mad til frokost pausen, og så have tjekket at alt er i min taske. Fik også vasket og plejet min cykel i går – der var åbenbart så meget snavs på kæden og rundt omkring, at mine gear drillede gevaldigt. Så jeg måtte lige smutte ind på tanken i går, på vej hjem fra arbejdet, og have vasket og givet kæden noget olie. Og nu kører den bare så godt igen. 7-9-13. Hver gang jeg roser cyklen og siger den ikke fejler noget, går den i stykker. Please lad det ikke ske denne gang ha ha

 

Keeping the old, like the new

autodele_img

“Autodele24.com tilbyder bilentusiaster det absolut største og bedste udvalg af tilsvarende dele til enhver bil. Der er ingen tvivl, når du køber reservedele til bilen hos Autodele24.com vil du drage fordel, og hæve den samlede kvalitet af delene på din bil.”

En fordel ved at være datter af en garvet bilmekaniker, er at jeg ved, hvor vigtigt det er at vedligholde sin bil. Gammel som ny. Jeg har før blogget om at vi har været ude og kigge på bil, da det jo er ret lækkert med sådan én fra tid til anden. Det blev dog ikke til noget lige på det tidspunkt, men drømmen om en lille bil er der stadig. Det giver jo en hel del frihed at selv kunne bestemme hvornår man vil ud og se verdenen :)

Jeg har altid købt brugte biler, og har derfor haft brug for at vedligholde ekstra meget – på den måde finder man også ud af, at det jo kan være ret dyrt i reservedele. Jeg ved, at nogle af Jer bloggere/læsere derude, også har bil, og nok gerne kunne tænke sig at spare lidt penge på netop den slags. Derfor vil jeg her tippe Jer om siden www.autodele24.com, som kan hjælpe Jer med netop det :) Der er alle de store bilmærker, og over 500 000 forskellige varer – så mon ikke du kan finde noget du lige står og mangler :)

Når/hvis vi får bil, så er jeg helt klart frisk på at købe reservedele derfra. Jeg vælger dog at købe ny bil næste gang, da det kræver lidt mindre end en ældre slags. En ældre har dog den fordel, at du kan lave mange ting selv, hvis man altså har forstand på det :) De nyere er jo mere eller mindre en stor rullende computer, så der skal man have fagfolk til de lidt større reparationer. Men man kan jo altid skifte en pære eller kilerem selv :) Det er også altid godt at høre ens værksted om de er OK med at man selv leverer reservedelene – det er mange der ikke har lyst til at bruge andet end det de selv sælger. Lille tip herfra :)

Long Vs. Short

 

Jeg elsker faktisk at have kort hår. Men samtidig hader jeg det også. Fordi det er jo lidt mere tidskrævende end langt hår. I hvert fald mit lange hår. Jeg har aldrig rigtig lært at sætte hår korrekt osv. Har aldrig været stor fan af hårtørrer eller andet gejl. Dengang jeg havde langt hår, lufttørrede det altid, og hårbørste har jeg sjældent brugt. Det er vildt, så stor forskel en frisure, butikskoncepter eller f.eks. et nyt sæt tøj kan gøre ved udseendet. Mit hår fik lov til at passe sig selv, omend det fik shampoo, balsam og hårkur i ny og næ … Nu, med min korte manke, skal jeg jo gøre mig mere umage. Her de sidste par dage, har jeg slet ikke orket det, så det sidder som det vil.

Jeg savner lidt mit gamle hår. Lidt. Og alligevel ikke. Men lidt. Så går og overvejer at få det fikset sådan til sommer, så jeg kan få det groet langt igen. Men igen – havde jo en lille plan med at have siderne så kort. Åh dilemma ha ha

Hvad ville du gøre?

Nom Nom Nom

 

I lørdags havde vi arrangeret fællesspisning herhjemme. Vi havde plads til at være 6 personer i alt, men vi blev 3 stk – der var dog nogle der havde meldt sig til, men som var nødt til at melde fra i sidste øjeblik. Jens kom forbi lidt efter 15:00 og med sig havde han en lækker, lækker kage. Vi sørgede for hovedretten, som vi havde valgt skulle være en lækker grøntsags “pizza” – eller Høvdingens Grøntsagsplade.

Helt sikkert noget vi skal gentage, nok om et par uger. Vi overvejer dog at købe et lidt større spisebord, så vi kan blive flere mennesker, men det må vi tage hen ad vejen :) Vi mangler jo at købe ny sofa, før vi når så langt :)

I dag har jeg ellers bare været på arbejdet, havde planer om at tage ind og træne på vej hjem, men var lidt små sløj da jeg tog afsted i morges. Så endte med at bare komme hjem, tage den med ro i et par timer, og så smuttede vi ind til byen og spiste lækker vegansk mad. Jeg er blevet helt vild med Café N – min yndlings ret pt. er deres veganske burgermenu, samt deres chokolade mousse med vaniljecreme til dessert.. Mums siger jeg bare :D Var derinde for første gang i sidste uge, og det er helt sikkert et sted jeg vil besøge flittigt fremover :)

Vi købte moussen med hjem i dag dog, billedet ovenover er fra sidste gang vi var derinde. Planen er at vi nok skal smide en god film på computeren lidt senere, og så vil vi snacke lidt der :)

Hvad har I fået at spise i dag? :)

Et lille kvæk

Sidder her og får tiden til at gå, til at man skal hoppe på cyklen og komme afsted på arbejdet. Hele aftenen i går var man lidt mærkelig i humøret, og jeg kan mærke at det hænger i her til morgen. Dem der følger mig på Instagram og privat på facebook har nok allerede læst/set at de har fundet en forsvunden mand, myrdet på en altan i opgangen ved siden af vores, tirsdag aften. I går var der masser af folk der var samlet lige udenfor vores bygning, der lagde blomster osv. Der var også ballade, nogle ruder blev smadret og lignende. Henad aftenen slappede det af, nok fordi at ham de mener har gjort det, blev fængslet. Men man har virkelig den mærkeligste følelse i hele kroppen, specielt over at der altså har ligget en død mand lige ved siden af, i næsten en uge. Jeg fik det helt skidt, specielt fordi at man kan komme til at se ned på den altan fra det ene af vores stue vinduer. På en måde er det jo heldigt, at vi har valgt at placere spisebordet foran netop det vindue – så det er ikke sket. Jeg bliver hele tiden ved med at tænke på, at hvis det ikke havde været tilfældet, så kunne Christoffer, ja eller en af os, have valgt at kigge ud af vinduet en af de dage, for så at have opdaget hvad der lå der. Men igen – så havde denne sag måske ikke have varet så længe. Jeg syntes virkelig det er en ubehagelig tanke :( Det gør det ikke ligefrem bedre, at der har boet en fyr så tæt på, der kunne få sig selv til at slå en anden i hjel :S

Tror det bliver godt at komme ud på en lang cykeltur og ligesom få klaret hjernen lidt. Ja – det trænger jeg til. Skriver senere..

A squirt of freshness

billigparfume_imgJeg er stille og roligt begyndt at gå med parfume igen, og faldt over siden billigparfume.dk, der sælger ret mange gode mærker. Jeg træder dog lidt varsomt når jeg handler parfume generelt, da det er rigtig svært at finde ud af, hvilke mærker man kan “tillade” sig at købe – jeg har ikke lyst til at støtte et mærke, der tester på dyr og lignende. Heldigvis kan en lille søgning på google tit og ofte hjælpe i jagten på cruelty free produkter, så det benytter jeg mig flittigt af.

Jeg faldt over Van Cleef & Arpels, godt nok en for mænd, men hey – fars dag er jo ikke så frygtelig langt væk, når det kommer til stykket :) Morten bruger slet ikke parfume, ellers ville flasken ovenover helt klart ende på hylden herhjemme. Personlig er jeg til meget naturlige dufte – til mig selv – og helst ikke for stærke. Det gør slet ikke noget at man kan dufte parfumen dog. Det er jo ligesom det, der er hele pointen ved at bruge det :)

Webshoppen er i sig selv rigtig nem at overskue, godt bygget op og der er endda en parfumeguide til os, der ikke har så pokkers meget forstand på hvad vi laver ;) Det syntes jeg er en fin lille touch, og at dømme efter deres karaktær på trustpilot, så ville jeg slet ikke tøve med at bestille varer derfra :)

And there it was…

 

Efter en storslået solopgang fra restauranten på arbejdet, sidder man nu her med sneen faldende udenfor. Totalt hyggeligt. I den anledning har jeg købt en masse stearinlys, som jeg vil tænde senere :) Og clementiner. Det hører altså til :) Så jeg planlægger lidt, at smide mig under et lunt tæppe lidt senere, og smide en klassiker jeg lige har erhvervet mig. 2001 : a space odyssey. Den har Morten nemlig ikke set, og vi hørte et mix med HAL’s stemme tidligere i dag – så det fik jeg lige lyst til :)

I morgen har jeg fri – jeg skal til møde inde i byen i morgen. Forhåbentlig bliver det ikke alt for meget kaos med sneen der falder nu. Det krydser jeg fingre for, da vi skal være derinde relativt tidlig.

Udover det, så kom min pakke i dag. Jeg bestilte noget tøj fra spartoo i sidste uge, og fik det tilsendt med UPS. Det for dog – vidst nok  – vildt på vejen herhen, så det tog lidt længere tid end beregnet :) Men nu er tingene her, og jeg ELSKER det hele :D Vil selvfølgelig vise tøjet frem hen ad vejen :)

Sommer, sol og varme

Når kulden trænger sig på, og jeg virkelig begynder at blive træt af vinter og blæst, så drømmer jeg mig væk til varme lange. Bare pakke en taske med badetøj og sandaler, og så ellers bare stikke af til varmen i flere måneder. Det giver en eller anden falsk varme når man sidder her, småfryser og hører vinden hyle udenfor.

Når det sker, ender jeg som regel med at sidde og kigge på forskellige rejsemål på nettet, og her til morgen faldt jeg over en ny side, Jysk Rejsebureau, og deres billeder får mig til at drømme mig langt, langt væk. Her til april har vi snakket om at smutte til Tenerife i 2-3 uger. Jeg er ved at optjene den sidste uges ferie, så at det kan blive til noget – men sådan en tur til Sydafrika ville nu heller ikke være så ringe. Jeg elsker jo dyr – og ville elske at komme ned og se elefanter, giraffer og næsehorn i deres rette element :)

Et land jeg altid har drømt om at besøge, er Australien. Man kan få et såkaldt Working Holiday Visum som dansker, og så kan man faktisk opholde sig i landet i et år, hvor man kan arbejde og studere, samtidig med at man har tid til at tage på ture. Så får man også tjent lidt penge til oplevelserne når man nu er der. Se, det ville ikke være så ringe. Hvor kunne du tænkte dig at rejse hen?